Grön mat, En grönare jul

Krispiga rödbetor med kikärtsdipp

I receptet för Krispiga rödbetor med kikärtsdipp rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 10

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 10 personer på buffé
    • 800 g rödbetor, kokta, skalade
    • 2 msk rapsolja
    • flingsalt
    • Till dippsås
    • 2 burkar kikärtor á 400g
    • 3 msk olja
    • 1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
    • 4 st vitlöksklyftor, hackade
    • 2 tsk spiskummin, mald
    • 2 msk citron, pressad
    • salt

    Så här gör du

    1. Lägg rödbetorna på en plåt.
    2. Tryck till dem med botten på ett glas så att de spricker upp.
    3. Pensla med olja och smaksätt med salt.
    4. Rosta dem i ugn 250° i ca 15 minuter tills de är varma och har fått fin, krispig yta.
    5. Gör såsen under tiden.
    6. Skölj och låt kikärtorna rinna av i ett durkslag.
    7. Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör till en fin, lite grynig sås.
    8. Är såsen för tjock så tillsätt lite kallt vatten.
    9. Smaka av med salt och kryddor.
    10. Servera betorna tillsammans med dippsåsen.

     

    Produkter