Krispiga rödbetor med kikärtsdipp

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ungsbakade rödbetor som serveras med en ljuvlig kikärtsdipp, så gott. Perfekt vegetarisk rätt att ha på buffébordet.

I receptet för Krispiga rödbetor med kikärtsdipp rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Krispiga rödbetor med kikärtsdipp

Ingredienser

Ca 35 minuter
10

portioner

10 personer på buffé   
800 g rödbetor, kokta, skalade
2 msk rapsolja
  flingsalt
Till dippsås   
2 burk kikärtor á 400g
3 msk olja
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
4 st vitlöksklyftor, hackade
2 tsk spiskummin, mald
2 msk citron, pressad
  salt
  

Så här gör du

  1. Lägg rödbetorna på en plåt.
  2. Tryck till dem med botten på ett glas så att de spricker upp.
  3. Pensla med olja och smaksätt med salt.
  4. Rosta dem i ugn 250° i ca 15 minuter tills de är varma och har fått fin, krispig yta.
  5. Gör såsen under tiden.
  6. Skölj och låt kikärtorna rinna av i ett durkslag.
  7. Lägg alla ingredienserna i en mixer och kör till en fin, lite grynig sås.
  8. Är såsen för tjock så tillsätt lite kallt vatten.
  9. Smaka av med salt och kryddor.
  10. Servera betorna tillsammans med dippsåsen.

 

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond