Grön mat

Majspannkakor med varm vitkål

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    ca 30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 300 gr Majskorn, avrunna
    • 125 gr Ost, riven
    • 4 st Ägg
    • 1,5 dl Maizena
    • 0,5 tsk Bong Touch of Taste Eko Grönsaksfond
    • 500 gr Vitkål, strimlad
    • 2 msk Olja
    • 1 tsk Vitlök, riven
    • 2 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
    • 0,5 msk Bong Touch of Taste Eko Grönsaksfond

    Så här gör du

    Lägg hälften av majsen tillsammans med de övriga ingredienserna i en mixer och mixa till en grynig smet. Tillsätt resterande majs och mixa några sekunder. Låt vila i 15 minuter och stek sedan i generöst med olja.

    Strimla vitkålen och stek den på medelhög värme i oljan. Låt den steka i några minuter tills den har fått fin färg. Tillsätt resterande ingredienser och låt det steka i ytterligare några minuter.

    Lägg pannkakorna i matlådor och toppa med kålen och skeda över skyn.

    Tips! Gör en chili-limesås att äta till!

    Produkter