Ugnsbakad Teriyaki lax

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ljuvlig lax i ugn med fantastiskt fräscha smaker. Lax kryddad med Teriyaki, citron och Grönsaksfond. Servera med ris och grönsaker.

I receptet för Ugnsbakad Teriyaki lax rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Ugnsbakad Teriyaki lax

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

4 st lax á ca 150 g
1 st rödlök
2 st schalottenlökar
Sås   
1 dl Teriyakimarinad
1 msk citron, pressad
1 tsk citronpeppar
2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
Till servering   
1 st citron, i klyftor
1 dl örter, färska
  vitt ris
  

Så här gör du

  1. Dela varje laxbit i 3 delar.
  2. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form och tillaga i ugn, 175 grader, i ca 10 minuter.
  3. Häll av eventuell vätska som laxen avgett i formen.
  4. Skär löken i tunna båtar och stek dem 5 minuter på låg värme.
  5. Tillsätt teriyaki, citron och citronpeppar.
  6. Skeda sås och lök över laxen och baka ytterligare 5-10 minuter (tills laxen är genombakad).
  7. Strö örterna över formen och servera tillsammans med ris och citron.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Ca 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond