Grön mat, Soppa

Vegansk morotssoppa

I receptet för Vegansk morotsoppa rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    25 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 800 g morötter
    • 1 msk vitlök, hackad
    • 1 dl gul lök, hackad
    • 2 msk rapsolja
    • 7 dl vatten
    • 1-3 tsk sambal oelek eller röd chilipaste
    • 2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond alt. Grönsaksfond
    • 3 dl kokosmjölk/kokosgrädde
    • salt och peppar
    • Ev. pressad citron

    Så här gör du

    1. Skala och skiva morötterna.
    2. Fräs lök, vitlök och morötter sakta i oljan några minuter.
    3. Slå i 7 dl vatten, fond och sambal/chili.
    4. Låt soppan koka sakta ca 15 minuter tills morötterna är mjuka.
    5. Slå allt i en mixer och mixa till en slät soppa.
    6. Slå tillbaka soppan i grytan och rör i 2,5 dl kokosmjölken försiktigt.
    7. Låt soppan koka upp, smaka av med fond, salt, peppar och eventuellt lite citron.
    8. Slå upp i skålar och rör i resterande kokosmjölk så det blir en fin virvel.

    Produkter