Gyoza

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Att göra egna gyozas är lite pilligt men väl värt det – testa våra härliga gyoza med färsfyllning smaksatt med härliga ingefära, vitlök, Five spice och sesamolja. Servera dem med en god dippsås eller i en varm kryddig chili-buljong.

I receptet för Gyoza rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond alt. kycklingfond för att boosta smaken på dina råvaror.

Gyoza med färsfyllning

Ingredienser

Ca 1 timme
5

portioner

70 st gyozaplattor, tinade
Fyllning   
3 dl spetskål, strimlad
500 g blandfärs
5 st salladslök, finstrimlad
4 msk Mrs Cheng´s Japansk soja
0.5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller kycklingfond
3 tsk ingefära, riven
3 st vitlöksklyftor, rivna
3 tsk sesam olja
1.5 msk strösocker
1.5 msk fisksås
1 tsk Five spice
  salt och peppar
  rapsolja till stekning

Så här gör du

  1. Rör samman smaksättningen till fyllningen genom att blanda soja, ingefära, vitlök, sesamolja, strösocker och fisksås i en separat skål. Häll smaksättningen över färsen, tillsätt finstrimlad spetskål och finskuren salladslök. Blanda väl.
  2. Klicka ca ½ matsked i mitten på varje gyozaplattorna. Doppa ett finger i ett glas med kallt vatten och fukta runt hela kanten på gyozaplattan. Vik över plattan på mitten och kläm åt i mitten med fingrarna.
  3. Med hjälp av tummen och pekfingret gör du små veck (ca 3-4 veck på vardera sida från mitten där du klämt ihop). Var noggrann att trycka ihop varje veck ordentligt så fyllningen inte faller ut vid tillagningen. Resultatet blir halvmåneformade knyten.
  4. Stek gyozaknytena i en teflonpanna i lite neutral matolja i 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt ca 1 dl vatten i pannan och lägg över ett lock. Låt knytena ånga i ca 3-5 minuter, lyft sedan på locket och låt steka till botten är frasig igen.
    Det går även utmärkt att endast ånga sin gyoza i en bambukorg.
  5. Lägg upp gyozan på ett serveringsfat och servera dem rykande heta tillsammans med en god dippsås eller en mustig chili-buljong.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (3)
2.7/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond