Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Vinbrässerad kalvfilé med ricotta- och tomatfyllda ravioli. Servera kött och ravioli i den goda buljongen tillsammans med en tomat- och spenatsallad.

I receptet för Kalvfilé med ravioli, tomat och spenat rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Kalvfilé med ravioli

Ingredienser

Ungefär 1 timme 25 minuter
4

portioner

Kött   
600 g kalvytterfilé
4 st schalottenlök
3 st vitlöksklyftor
 timjan, färsk
  smör och olja att steka i
2 dl vitt vin
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
6 dl vatten
Sallad   
4 st plommontomater
80 g babyspenat, färsk
4 msk olivolja
  salt
  svartpeppar
Ravioli   
100 g ricottaost
50 g tomater, soltorkade
100 g wontonplattor
  

Så här gör du

KÖTT

  1. Bryn kalvytterfilé i panna med smör och rapsolja. Krydda rikligt med salt och svartpeppar. Lägg åt sidan.
  2. Koka en smakrik buljong på skivad schalottenlök, vitlök, timjan, lagerblad, vitt vin, vatten och kalvfond.
  3. Bind en bit stekgarn runt varje kalvfilébit och spara en längre bit som du kan knyta i kastrullens handtag vid brässeringen.
  4. Brässera köttet i buljongen.
  5. Fiska upp kalvfilén vid en innetemperatur på 58 ºC.

SALLAD

  1. Förväll tomaterna och lägg i iskallt vatten.
  2. Skala, kärna ur och skär tomatköttet i fina halvmånar.
  3. Blanda babyspenat med tomatköttet och smaksätt med en god olivolja, salt och peppar.

RAVIOLI

  1. Finhacka de soltorkade tomaterna och blanda med ricottaosten.
  2. Smaksätt med salt och svartpeppar.
  3. Lägg ut wontonplattorna. Tag en sked med ostfyllning på varje platta, fukta kanten med lite vatten. Tryck ihop kanterna med tummen.
  4. Gör ca 4 stycken per person, lägg dem på mjölat papper.
  5. Koka raviolin i rikligt med vatten ca 2-3 min.
  6. Skär portionsskivor av köttet. Lägg på tallriken med tomat och spenat samt raviolin.
  7. Skeda över buljongen och servera direkt!
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 2 timmar 30 minuter
Betyg (2)
5.0/5
30 min
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond