Marinad till böngroddar
- Blanda sesamolja, soja, rostade sesamfrö, svartpeppar, kycklingfond och salt. Ställ åt sidan.
- Koka upp en liter lättsaltat vatten och lägg i de färska böngroddarna i ca 30 sekunder. Spola dem direkt i kallt vatten och blanda sedan ner dem i marinaden. Blanda väl och ställ åt sidan.
Buljong och kött
- Skala ingefära och vitlök och mixa tillsammans med ½ dl vatten till en slät puré.
- Skär grönsaker och äpple i centimeterstora bitar.
- Blanda resterande ingredienser till buljongen i en kastrull och låt det sjuda tillsammans med grönsakerna och äpplet i ca 30 minuter.
- Blanda maizena med 1 tsk vatten och red av buljongen för att få en simmigare konsistens. Tillsätt purén av ingefära och vitlök. Sila sedan buljongen.
- Bryn fläskkarrén hastigt på båda sidorna på medelhög värme.
- Lägg köttet i en kastrull och slå på buljongen. Ge den ett hastigt uppkok innan servering.
Servera tillsamman med ris och marinerade böngroddar samt fint strimlade sockerärtor.