Krämig kantarellpaj

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En ljuvligt god paj med massa smak från Västerbottensost, kantareller och kantarellfond. Perfekt att bjuda på till kräftskivan!

I receptet för Krämig kantarellpaj rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kantarellfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Recept och bild är framtaget i samarbete med Köket.se!

Krämig kantarellpaj

Ingredienser

Ca 1,5 timme
8

portioner

Pajdeg   
125 g smör, kallt
3 dl vetemjöl
1 msk vatten
Fyllning   
3 st ägg
3 dl vispgrädde
0.5 msk Bong Touch of Taste Kantarellfond
200 g Västerbottenost, riven
  Salt och svartpeppar
1 förp mozzarellaost
400 g kantareller
2 st schalottenlökar, hackade
  Smör, att steka i

Så här gör du

Pajskal

  1. Skär smöret i tärningar. Arbeta ihop mjöl och smör till en smulig deg med fingrarna.
  2. Tillsätt kallt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg.
  3. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter.
  4. Nagga pajskalet och låt det sedan stå i kylskåp ca 20 minuter innan förgräddning. Sätt ugnen på 175 grader.
  5. Förgrädda pajskalet 10-12 minuter.

Fyllning

  1. Stek kantarellerna i en torr panna tills vätskan är borta. Tillsätt smör och schalottenlök.
  2. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Salta och peppra. Tillsätt den rivna osten.
  3. Lägg ut kantarellerna i pajskalet och häll över äggstanningen. Toppa pajen med bitar av mozzarella.
  4. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond