Krämig messmörsås med kalvfond

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En fyllig sås med messmör, kalvfond, grädde och japansk soja som ger djup och sötma. Perfekt till kött, köttbullar, pannbiff eller rotfrukter. Enkel att laga på ca 15 minuter – en modern tolkning av klassisk husmanskost med extra smakdimension från messmör och balsamvinäger.

I receptet för Krämig messmörsås med kalvfond rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Krämig messmörsås med kalvfond

Ingredienser

Ca 15 minuter
4

portioner

2 msk smör
2 msk vetemjöl
2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
2.5 dl vatten
1 dl grädde
0.75 dl messmör
1 msk Mrs Cheng´s Japanska soja
0.5 msk balsamvinäger

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull, pudra i mjölet och låt det brynas sakta i några minuter under omrörning.
  2. Tillsätt vatten, kalvfond och grädde, lite i taget, under kraftig omrörning.
  3. Låt det koka upp och koka sakta 5 minuter under omrörning.
  4. Vispa i messmör och smaka av med sojan fond och vinäger.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 5 min
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond