Krispig smördeg med rom och gräslökscrème

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Frasiga smördegs snittar med en crème med gräslök och Grönsaksfond och sedan toppade med tång-rom eller stenbitsrom. Beroende på om man vill att snitten skall vara vegetarisk eller inte. Perfekt tilltugg till ett glas bubbel på konfirmationen eller studenten.

I receptet för Krispig smördeg med rom och gräslökscrème rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko, för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Krispig smördeg med rom och gräslökscrème

Ingredienser

Ca 20 minuter
8

portioner

250 g smördeg, färdigköpt
1 st ägg
1 dl parmesanost, finriven
Till crèmen   
1 dl crème fraiche 34%
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
2 dl gräslök, finskuren
Topping   
50 g tång-rom alt stenbitsrom
  Örter

Så här gör du

  1. Skär smördegen i fina rektangulära bitar.
  2. Pensla med uppvispat ägg och strö över parmesanost.
  3. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen, 200° i ca 8-10 minuter.
  4. Vispa crème fraichen med elvisp tills den blir fluffig och får samma konsistens som vispa grädde.
  5. Rör i fond och gräslök, smaka av med salt och svartpeppar.
  6. Lägg smördegsflarnen på ett fint fat, klicka eller spritsa på crèmen och klicka på rom. Avsluta med lite färska örter.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond