Kyckling och ädelostgratäng

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Krämig kycklinggratäng som får sin goda smak av ädelost, lök, vitlök, crème fraiche, cocktailtomater och Kycklingfond. Toppa med finhackad persilja.

I receptet för Kycklinggratäng med ädelost har vi använt Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond då denna ger en djup och mustig smak med rostade undertoner.

Kyckling och ädelostgratäng

Ingredienser

Runt 40 minuter
4

portioner

600  kycklingfilé
1 st lök, gul hackad
 st vitlök, finhackad
1 msk smör
2 dl crème fraiche
150 g ädelost
 st Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond
 cocktailtomater
  ris och persilja

Så här gör du

  1. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn hastigt kycklingfiléerna och lägg dem i en ugnsfast form.
  2. Bryn sedan lök och vitlök i samma fett som kycklingen bryntes i. Tillsätt fond, crème fraiche och ädelost och koka sakta någon minut till den blir slät.
  3. Skeda den såsen över kycklingfiléerna och lägg på halverade tomater.
  4. Baka i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  5. Servera gratängen toppad med persilja tillsammans med ris.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Ungefär 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond