Kyckling i röd curry

3.5/5
Betyg: 3.5 av 5
(2 röster)
En ljuvlig kycklinggryta med fanstiskt goda smaker som gifter sig med varandra. En rätt som går snabbt att tillaga.

I receptet för Kyckling i röd curry rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Kyckling i röd curry

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

600 g kycklingfiléer
200 g wokgrönsaker, blandade t ex majs, paprika, lök och sockerärtor
1 msk olja
6 dl kokosmjölk
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Kycklingfond alt. Kycklingfond
2 msk Thailändsk röd curry
1 msk vitlök, hackad
1 msk lime, pressad
1 msk honung
  salt och peppar
Till servering   
  ris eller nudlar
  

Så här gör du

  1. Strimla kycklingen och skär grönsakerna i fina bitar.
  2. Bryn kycklingen i en kastrull.
  3. Slå på kokosmjölk, currypasta och fond. Låt det koka sakta 15 minuter.
  4. Bryn grönsakerna vid sidan om och lägg ner dem i grytan.
  5. Låt grytan koka ytterligare ca 5 minuter tills kycklingen är genomkokt och mör.
  6. Smaka av med fond, lime, honung, salt och peppar.
  7. Servera grytan tillsammans med ris eller nudlar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond