Kyckling

Grillad kycklingfilé saltimbocca

I receptet för Grillad kycklingfilé saltimbocca rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    35 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 4 st kycklingfiléer
    • 4 st parmaskinka, tunna skivor
    • 8 st salvia, färsk blad
    • Glaze
    • 1 st citron, skal och saft
    • 1 st vitlöksklyfta, finriven
    • 6 st salvia, färsk blad
    • 0.5 dl portvin
    • 1.5 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
    • 1 msk rapsolja
    • 1 tsk svartpeppar, mald
    • 2 tsk flingsalt

    Så här gör du

    Kyckling

    1. Salta och peppra kycklingfiléerna.
    2. Linda in filéerna med Parmaskinkan och salviabladen (2 blad per filé).
    3. Grilla sakta över glöden och pensla med marinaden under tiden.
    4. Kycklingfilén skall nå en innertemperatur på minst 72 grader.

    Glaze

    1. Tvätta citronen och riv skalet fint. Pressa ut citronsaften.
    2. Riv vitlöksklyftan fint och finhacka salvian.
    3. Blanda med portvin och kycklingfond, rapsolja, salt och svartpeppar.

    Goda tillbehör hittar du på bongtouchoftaste.se

    Produkter