Kyckling

Grillade kycklingspett med satay-bbq-sås

I receptet för Grillade kycklingspett med satay-bbq-sås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:

Personer: 4

45 min

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 800 g kycklinginnerfilé
  • 1 msk Mrs Cheng´s japansk soja
  • 1 tsk lime, pressad
  • 1 tsk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 1,5 dl BBQ-sås (se recept på www.bongtouchoftaste.se)
  • 0,75 dl jordnötssmör, crunchy (osötat)

Så här gör du

  1. Blanda samman soja, lime och kycklingfond, slå det i en fryspåse och lägg i kycklingen.
  2. Låt det marinera minst 1 timme i kylen.
  3. Lägg bbq-sås och jordnötssmör i en kastrull och värm upp det sakta.
  4. Späd med vatten tills såsen fått fin konsistens.
  5. Trä upp kycklingen på spett och grilla på het grill.
  6. Pensla med sataysåsen under grillningen.
  7. Servera resterande sataysås som tillbehör.

Produkter