Kyckling, Fågel

Josefins Ugnsgratinerade kycklinglår

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Recept och bild är framtaget av Josefin Lundgren!

Betyg:

Personer: 4

15 min + 45 min i ugnen

Skicka inköpslista

Skickat!

Ingredienser

  • 800 g potatis, fast
  • 4 st kycklinglår
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
  • 3 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • Salt & peppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
  2. Skala och dela scharlottenlöken och skala vitlöken.
  3. Halvera potatisen och lägg tillsammans med lökarna i en ugnssäker form eller på en djup plåt. Blanda kycklingfond med vatten och häll över potatisen.
  4. Lägg kycklingen på potatisen och häll oljan över den innan du kryddar med salt och peppar.
  5. Tillaga mitt i ugnen i 30 minuter. Öppna luckan då och då för att släppa ut ånga. Efter 30 minuter tar du ut potatisen och lyfter av kycklingen. Höj värmen till 250 grader och sätt in potatisen i 15 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Servera med en krispig sallad.

Produkter