Josefins Ugnsgratinerade kycklinglår

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Josefins Ugnsgratinerade kycklinglår är en allt-i-ett rätt där potatis och lök får gå i ugnen tillsammans med saftiga kycklinglår.

I receptet för Josefins Ugnsgratinerade kycklinglår rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Recept och bild är framtaget av Josefin Lundgren!

Josefins Ugnsgratinerade kycklinglår

Ingredienser

Under 1 timme
4

portioner

800 g potatis, fast
4 st kycklinglår
4 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
3 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
3 dl vatten
1 msk olivolja
  Salt & peppar
  

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader, över och undervärme.
  2. Skala och dela scharlottenlöken och skala vitlöken.
  3. Halvera potatisen och lägg tillsammans med lökarna i en ugnssäker form eller på en djup plåt. Blanda kycklingfond med vatten och häll över potatisen.
  4. Lägg kycklingen på potatisen och häll oljan över den innan du kryddar med salt och peppar.
  5. Tillaga mitt i ugnen i 30 minuter. Öppna luckan då och då för att släppa ut ånga. Efter 30 minuter tar du ut potatisen och lyfter av kycklingen. Höj värmen till 250 grader och sätt in potatisen i 15 minuter eller tills den fått fin färg.
  6. Servera med en krispig sallad.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter + marineringstid
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond