Lammytterfilé med rostad grönsaksås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ljuvligt mör lammfilé i perfekt sällskap av en mustig grönsaksås. Såsen får sin goda smak av rostade grönsaker, vitlök, Grönsaksfond och tomat.

I receptet för Lammytterfilé med rostad grönsaksås rekommenderar vi både Bong Touch of Taste Grönsaksfond och brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Lammytterfilé med rostad grönsaksås

Ingredienser

Ungefär 1 timme
4

portioner

Kött   
600 g lammytterfilé
  olivolja
 knippe timjan, färsk
3 st vitlöksklyftor
1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
  flingsalt
  svartpeppar
Grönsaksås   
1 st paprika, röd
 st zucchini
1 st lök, gul
3 st vitlöksklyftor
3 st tomater
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1 msk vinäger, röd
3 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
1 dl vatten
2 dl vispgrädde
  salt och peppar
  servera tillsammans med rostade rotfrukter
  
  
  
  

Så här gör du

KÖTT

  1. Sätt ugnen på 110°C.
  2. Bryn lammytterfilén i 1 tsk olivolja i varm stekpanna.
  3. Mortla timjan med vitlöken.
  4. Tillsätt schalottenlöksfond, 2 tsk olivolja & flingsalt. Gnid in örtblandningen på lammet.
  5. Baka lammet i ugn tills lammet får en innertempereratur på 56°C (medium).

GRÖNSAKSÅS

  1. Skär grönsakerna i mindre bitar och fräs i olivolja i en kastrull.
  2. Slå på tomatpuré, vinäger, grönsaksfond samt vatten & grädde.
  3. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
  4. Mixa sedan grönsakerna i mixer till en slät sås.
  5. Häll ner i en gryta och slå på grädden. Koka upp och smaka av med salt och peppar.

SERVERING

  1. Skär upp lammet och servera tillsammans med grönsakssåsen samt ugnsrostade potatisar och rotsaker.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond