Matiga semlor med lax och pepparrot

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Semlor behöver minsann inte bara vara söta! Här gör vi en variant med varmrökt lax blandad med smetana, pepparrot, dill och Fiskfond. Semlorna toppas sedan med finhackad gurka!

I receptet för Matiga semlor med lax och pepparrot rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Matiga semlor med lax och pepparrot

Ingredienser

Ca 20 minuter
4

portioner

8 st semmelbullar (färiga eller egengjorda)
150 g varmrökt lax
0.5 st rödlök, hackad
2 dl smetana
2 msk pepparrot, riven
2 msk dill, hackad
1 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
1 st gurka, ca 10 cm, finhackad
  Salt och peppar
  Florsocker

Så här gör du

  1. Blanda ihop laxen med rödlöken, 0,5 dl smetana, pepparrot, dill och fiskfond till en jämn röra.
  2. Vispa resten av smetanan med elvisp tills den blir fluffig. Smaka av med salt och peppar. Lägg i en spritspåse.
  3. Dela semmelbullarna, gröp ur mitten på nedre halvan och fyll med laxröra. Toppa med lite hackad gurka. Spritsa smetanan runt om och lägg på locket.
  4. Pudra över lite florsocker och servera!
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 2 timmar 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond