Mexikansk gryta ”huevos rancheros”

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
En mer matig variant av den mexikanska rätten huevos rancheros. Äggen knäcks försiktigt ner och får gå klart i grytan. Med smak av kycklingfond, spiskummin och koriander blir böngrytan en smakrik fullträff.

I receptet för Mexikansk gryta ”huevos rancheros” rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Mexikansk gryta ”huevos rancheros”

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

 olivolja
1 st gul lök
2 st klyfta vitlök
200 g choritzo
3 dl majskorn
4 dl tomater, krossade
1 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond
200 g svarta bönor, kokta
1 dl vatten
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk korianderfrö, malen
1 tsk oregano, torkad
4 st ägg
1 knippe koriander eller bladpersilja, färsk
Till servering:   
  Bröd

Så här gör du

  1. Skiva korven.
  2. Skölj bönorna och låt dem rinna av i en sil.
  3. Skala och skiva lök och vitlök.
  4. Stek löken, vitlöken och korven sakta tillsammans med kryddorna i 5 minuter på låg värme.
  5. Tillsätt bönor, majs, tomater, fond och 1 dl vatten.
  6. Låt det koka sakta ytterligare 5 minuter.
  7. Knäck i äggen med mellanrum och låt grytan puttra tills äggvitorna har stelnat.
  8. Servera grytan överströdd med örter tillsammans med bröd.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (1)
1.0/5
Mindre än 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond