Nötkött

Hackebiff med löksky

I receptet för Hackebiff med löksky rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 600 g köttfärs, gärna nötfärs
    • 1 knippe dragon, färsk hackad
    • 1 msk dijonsenap
    • flingsalt och svartpeppar
    • smör att steka i
    • Löksky
    • 2 st silverlökar, stora
    • 2 dl vatten
    • 1 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • timjan, färsk hackad (efter smak)
    • 4 st ägg, gärna ekologiska
    • potatis, pressad till servering

    Så här gör du

    1. Blanda köttfärs med grovhackade dragonblad och spenat.
    2. Smaka av med salt och peppar.
    3. Forma 4 fina biffar, tryck till ordentligt så att all luft försvinner ut färsen.
    4. Skala och skiva löken tunt och fräs den långsamt tillsammans med lite timjan i smör i en kastrull.
    5. Tillsätt vatten och fond när löken är mjuk, det tar ca 5 minuter. Tillsätt mer fond, lite i taget, om du vill ha en mustigare sky.
    6. Låt skyn koka sakta några minuter.
    7. Stek äggen efter smak.
    8. Stek biffarna några minuter på varje sida i smör.
    9. Servera biffarna med löksky, ägg och pressad potatis.

    Produkter