Ört och parmesan hasselbackspotatis

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Hasselbackspotatis som bakas med örtröra gjord på örter, parmesanost, grönsaksfond, olja och solrosfrön/pumpakärnor blir så ljuvligt gott!

I receptet för Ört och parmesan hasselbackspotatis rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter eller vanlig grönsaksfond.

Ört och parmesan hasselbackspotatis

Ingredienser

Ca 35 minuter
4

portioner

8 st mandel eller sparrispotatis
Örtröra   
1.5 dl örter, finhackade. T ex basilika och dragon
50 g parmesanost, tärnad
50 g solrosfrön eller pumpakärnor, rostade
2 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond eller Ekologisk Grönsaksfond
1 dl rapsolja
  
  

Så här gör du

  1. Skala och skär potatisen i tunna skivor.
  2. Skär inte helt igenom utan låt skivorna sitta ihop i botten.
  3. Lägg potatisen i en ugnsfast form och baka dem 5 minuter på 200 grader.
  4. Lägg alla ingredienserna till örtröran i en mixer och kör till en grov smet.
  5. Smaka av med fond, salt och peppar.
  6. Skeda örtröran på toppen av potatisen och baka ytterligare 20 minuter på 175 grader.
  7. Ös potatisen med oljan/röran regelbundet.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond