Pumpabullar

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Perfekt och smakrikt alternativ till julbordets köttbullar – vegetariska bullar gjorda på pumpa, lök, ruccolasallad och Ekologisk Grönsaksfond.

I receptet för Pumpabullar rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Pumpabullar

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

500 g pumpa, t ex butternut, skalad och urkärnad
1 dl lök, finhackad
1 dl vetemjöl
2 msk rapsolja
1 dl ruccolasallad, finhackad
1 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
  Salt och svartpeppar
  
  

Så här gör du

  1. Riv pumpan på rivjärn.
  2. Lägg alla ingredienserna i en bunke och vispa kraftigt tills det blir en homogen smet.
  3. Smaka av med salt, svartpeppar och fond.
  4. Låt smeten vila 2 timmar i kylen.
  5. Rulla pumpabullarna, tryck ur överskottsvätska och stek dem försiktigt i olja.

OBS! Receptet är tänkt som en del av en buffé (4-8 personer)

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 min
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond