Sås

Bourguignonsås

I receptet för Bourguignonsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 8 st skogschampinjoner, kvartade
    • 10 st steklökar
    • 100 g sidfläsk, varmrökt grovstrimlat
    • 2 dl rött vin
    • 2 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 4 dl vatten
    • 5 kvistar timjan, färsk
    • 1 kvist rosmarin, färsk
    • 0.5 st vitlöksklyfta i skivor
    • salt och grovmald svartpeppar

    Så här gör du

    Stek champinjoner, lök, fläsk, timjan och vitlök i en sauteuse (såskastrull) på medelstark värme i lite smör tills allt fått fin färg.

    Häll på vin, vatten och koncentrerad fond.

    Låt koka ihop tills ca 3 dl vätska återstår och red av med lite majsstärkelse utrört i vatten till önskad konsistens.

    Smaka av med salt och svartpeppar.

    Produkter