Sås

Rödvinssås klassisk

I receptet för Rödvinssås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    20 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 st schalottenlökar, skivade
    • 50 g sidfläsk, varmrökt tärnat
    • 2 kvistar timjan, färsk
    • 5 dl rött vin
    • 0.5 lagerblad
    • 2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
    • 5 dl vatten
    • 1 tsk sherryvinäger alt. rödvinsvinäger
    • 2 msk smör
    • maizena till redning

    Så här gör du

    1. Bryn löken i 1 msk smör på medelstark värme.
    2. Tillsätt sidfläsket och färsk timjan. Fortsätt fräsa i ett par minuter.
    3. Häll i vinet och koka ner till ca 2 dl återstår.
    4. Häll i fond, vatten och vinäger. Låt koka ytterligare till ca 4 dl återstår.
    5. Sila av och red till önskad konsistens med lite majsstärkelse utrört i vatten.
    6. Vispa ner 1 msk smör i såsen innan servering.
    7. Smaksätt med salt & nymald svartpeppar.

    Produkter