Grillad spetskål

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ibland kan det vara fräscht att servera något annat är traditionella klyftpotatis till din grillrätt. Testa då vår marinerade spetskål som grillats mjuk på indirekt glöd och fått en gyllenbrun yta.

I receptet för Grillad spetskål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Grillad spetskål

Ingredienser

40 min varav 30 min grillning
4

portioner

1 st huvud spetskål
Marinad   
1.5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
1 msk pressad lime
2 msk olja
1 msk farinsocker
1 msk ingefära, riven
1 msk vitlök, finhackad
2 msk Mango chutney

Så här gör du

  1. Sätt upp grillen för indirekt grillning.
  2. Dela kålen och lägg den med snittytan upp på den svala sidan av grillen. Skeda på marinaden och lägg på locket.
  3. Låt kålen grillas indirekt i ca 20 minuter tills kålen börjar bli mjuk. Vänd på kålen och lägg dem på heta sidan med snittytan neråt och låt kålen få fin gyllenbrun yta. Akta er för flammorna som kommer när marinadresterna droppar ner på glöden.
  4. Servera kålen som tillbehör, den passar till det mesta.

Tips! Servera som tillbehör istället för exempelvis potatis, tex till grillad Asiatisk fläskkarré.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond