Sås

Löksås

I receptet för Löksås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kalvfond och Brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    15 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 2 stora lökar, hackade
    • 2 msk smör
    • 2 kvistar timjan
    • 1 st lagerblad
    • 1 msk vetemjöl
    • 1 dl vatten
    • 1 dl mjölk, 3%
    • 2 dl grädde, 40%
    • 1 msk Bong Touch of Taste Kalvfond
    • 1 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
    • 1 msk soja, Mrs Cheng's Japanese Soy
    • salt och peppar

    Så här gör du

    1. Stek löken 5 minuter i smöret tillsammans med timjan och lagerblad tills den blivit gyllenbrun.
    2. Pudra på mjölet och rör om.
    3. Slå i vatten och låt det koka upp.
    4. Rör i mjölk och grädde, smaksätt med fond och soja.
    5. Låt såsen sjuda 5 minuter, smaka av med salt, peppar och fond.

    Produkter