Sås

Vitvinsås med fänkål och pancetta

I receptet för en Vitvinsås med fänkål och pancetta rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 0.5 st fänkål, färsk finhackad
    • 100 g pancetta, tärnad
    • 1 dl vitt vin, halvtorrt
    • 1.5 dl vatten
    • 2 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
    • 2 dl grädde
    • 25 g smör
    • salt och nymald vitpeppar

    Så här gör du

    Fräs pancettan i smöret tills det fått en gyllenbrun färg.

    Tillsätt fänkålen och fräs ytterligare ett par minuter.

    Tillsätt vitt vin, vatten och fiskfond och låt koka ihop ca 5 min.

    Tillsätt grädden och låt koka ytterligare 5 min.

    Smaka av med salt & peppar och red av med majsstärkelse utrörd i vatten till önskad konsistens.

    Produkter