Skaldjurssås med cognac

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Mustig sås med cognac och tomat – perfekt till fisk och skaldjur. Såsen får sin goda smak av örter, lök, tomat, vin, cognac, grädde och Hummerfond.

I receptet för Skaldjurssås med cognac rekommenderar vi Bong Touch of Taste Hummerfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Skaldjurssås med cognac

Ingredienser

Ca 40 minuter
4

portioner

1 st lök, gul liten skivad
1 st morot, liten skivad
1 st fänkål, liten i skivor
1 st lagerblad
1 msk tomatpuré
2 st tomater, grovhackade
2 dl vitt vin
0.5 dl cognac
1.5 msk Bong Touch of Taste Hummerfond
2 dl vatten
3 dl grädde
 timjan, färsk
 basilika, färsk
2 msk smör
  
  

Så här gör du

  1. Fräs grönsaker, lagerblad, kryddor och tomatpuré i lite olivolja på medelstark värme ca 3-4 min.
  2. Tillsätt vin, cognac, fond och vatten. Låt koka i ca 15 min tills 2 dl vätska återstår.
  3. Häll i grädden och koka ytterligare 10 min. Ca 4 dl vätska skall återstå.
  4. Sila och red av med majsstärkelse utrört i vatten till önskad konsistens.
  5. Avsluta med att vispa ner smöret innan servering. Smaka av med salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 10 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ca 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond