Smashed potatoes – krossad potatis

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Så gott tillbehör, Smashed potatoes, eller krossad potatis på svenska, som penslats med olja och Ekologisk Grönsaksfond. I detta receptet grillar vi dem på indirekt värme på grillen.

I receptet för Smashed potatoes – krossad potatis rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Smashed potatoes - krossad potatis

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

800 g potatisar, fina
2 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
3 msk olivolja
1 förp cocktailtomater
1 knippe färska örter
  

Så här gör du

  1. Skölj och borsta potatisen noga.
  2. Koka dem mjuka i vatten smaksatt med fond och salt.
  3. Lägg potatisen på en grillbricka eller ugnsfast form.
  4. Tryck till potatisen så att den spricker och blir ca en halv centimeter tjock.
  5. Pensla båda sidorna av ”potatisplättarna” med olja och lägg dem på en grillfast form tillsammans med tomaterna.
  6. Ställ den i grillen på indirekt värme eller ca 20 minuter i ugnen på 220 grader.

 

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
4.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond