Laxgryta med persilja och vitlök

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Superfräsch laxgryta med gröna bönor, persilja, vitlök, schlottenlök och Fiskfond som ger många härliga smaker i en och samma gryta! Servera med mos eller kokt pressad potatis.

I receptet för Laxgryta med persilja och vitlök rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Laxgryta med persilja och vitlök

Ingredienser

Under 20 minuter
4

portioner

600 g lax
1 msk smör
3 msk schalottenlök, finhackad
1 msk citronskal, rivet
1 msk vitlök, finhackad
2 msk persilja, hackad
100 g gröna bönor
100 g champinjoner
1 dl vatten
1.5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
1 msk vitvinsvinäger, mild
3 dl grädde
  salt och peppar
Till servering   
  mos, pressad potatis eller ris
  

Så här gör du

  1. Skär laxen i fina kuber.
  2. Hetta upp smöret i en gryta och bryn lök, citron, persilja, bönor och champinjoner försiktigt några minuter.
  3. Slå i vinäger, vatten och fond och låt det koka upp.
  4. Rör i grädden försiktigt. Låt det koka upp och sjuda några minuter.
  5. Smaka av med salt peppar och fond.
  6. Lägg i laxen, låt det koka upp och dra kastrullen åt sidan och låt det dra några minuter tills laxen är genomvarm.
  7. Servera tillsammans med mos, pressad potatis eller ris.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (1)
1.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond