G-2LEX1KH7HC

Viltkött

Rådjursinnanlår med rostad potatis, grillad hjärtsallad och choronsås

DETTA RECEPT ÄR FRAMTAGET I SAMARBETE MED CALLE SOTO!

I detta recept rekommenderar vi Bong Touch of Taste Viltfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Bong Touch of Taste fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker som förstärker smakupplevelsen. Våra fonder ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 4

    1,5 timme (varav 30 min förberedelse och 1 timme tillagning)

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • Grillolja
    • 1 st vitlöksklyfta, finriven
    • 4 msk olivolja
    • 2 msk ljus sirap/honung
    • 1 tsk dijonsenap
    • 0,5 st citron, juicen
    • 3 msk Bong Touch of Taste Viltfond
    • Förenklad Choronsås
    • 250 gr smör, smält (ca 50 gr varmt)
    • 3 st äggulor
    • 2 msk Bong Touch of Taste Viltfond
    • 3 msk grillolja (se recept ovan)
    • 2 msk tomatpuré
    • 1 msk olivolja
    • 1 msk dragonvinäger
    • Rostad potatis
    • 600-700 gr tvättad potatis, gärna färsk
    • 3 msk olivolja
    • 50 gr smör
    • Rådjursinnanlår
    • 700 gr rådjursinnanlår, putsat
    • 1 tsk fänkålsfrö, mald
    • 1 tsk korianderfrö, mald
    • 1 tsk kryddpeppar
    • 1 tsk enbär, mald
    • 1 tsk bränd lök
    • Grillolja (se ovan recept)
    • Grillad hjärtsallad
    • 2 st hjärtsallader, delade
    • 4 msk jordnötter, krossade och rostade
    • 0,5 knippe gräslök, finhackad
    • Tomatsallad
    • 400 gr gula tomater
    • 2 tsk salt
    • 1 tsk socker
    • 2 msk olivolja
    • 3 st knipplökar, grillade
    • 2 msk vitvinsvinäger
    • Salt och peppar

    Så här gör du

    1. Grilloljan – Blanda ingredienserna till grilloljan och låt stå i minst 2 timmar.
    2. Choronsåsen – Bryn tomatpurén med olivolja tills den får en mörkröd färg, ställ åt sidan och låt svalna något. I samma kastrull, vispa kraftigt äggulor, tomatpurén, Bong Touch of Taste Viltfond, grilloljan och dragonvinäger tills det blir tjockt och fint. Tillsätt försiktigt det smälta smöret under kraftig vispning. Blir den för tjock kan du tillsätta lite vatten för att sedan fortsätta mata i smöret. Smaka av och ställ åt sidan.
    3. Rostad potatis – Snitta potatisen och kör i ugn på 225 grader i ca 30 minuter. Rör om då och då. Efter 30 minuter tillsätt smöret och kör ytterligare 10-20 minuter tills potatisen blir krispig. Smaka av med salt.
    4. Rådjursinnanlår – Blanda de malda kryddorna och strö över köttet, pensla regelbundet med grilloljan under grillningen tills köttet når önskad innertemperatur. Låt köttet vila i minst 20 minuter.
    5. Hjärtsallad – Dela hjärtsalladen i halvor och grilla. Toppa salladen med grilloljan, hackade jordnötter och gräslök.
    6. Tomatsallad – Dela tomaterna, sockra, salta och tillsätt olja och vinäger. Dela de grillade lökarna, blanda i och låt dra i ca 10 minuter.

    Produkter