Vit pizza med sparris, citron och dillolja

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Härlig vit pizza med en god kräm med ricotta, crème fraiche och Grönsaksfond. Toppa med hyvlad rå sparris, citron, parmesan och dillolja. Underbart god!

I receptet för Vit pizza med sparris, citron och dillolja rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko, för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Vit pizza med sparris, citron och dillolja

Ingredienser

Ca 30 minuter
4

portioner

4 portioner pizzadeg (färdigköpt eller hemgjord)
Till krämen   
250 g ricotta
200 g crème fraiche
1 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO
  Salt och svartpeppar
Dillolja   
1 förp dill (ca 2 dl)
1 dl naturell olja
Topping   
  Sparris, rå hylvad
  Citron, rivet skal
  Parmesan, riven
  Dill, färsk

Så här gör du

  1. Blanda ingredienserna till krämen. Smaka av med fond, salt & peppar. Ställ åt sidan.
  2. Gör dilloljan genom att mixa dill och olja med en stavmixer. Häll i en lämplig flaska.
  3. Baka ut pizzadegen på mjölat bord.
  4. Bre på ett jämt lager med krämen på pizzan.
  5. Toppa med hyvlad sparris, rivet citronskal, dillolja och riven parmesan.
  6. Grädda i pizzaugn eller ugn (225 grader) tills den fått fin färg.
  7. Toppa med ytterligare dillolja och riven parmesan.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 55 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Ungefär 1 timme 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond