Minismörgåstårta med kallrökt lax och räkor

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Bjud på små smörgåstårtor fylld med två goda röror – en med kallrökt lax, krasse och Grönsaksfond, och en med räkor, ägg, dill och citron. Garnera med majonnäs, gurka, picklad rödlök och rädisor för en vacker och smakrik presentation.

I receptet för Minismörgåstårta med kallrökt lax och räkor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Minismörgåstårta med kallrökt lax och räkor

Ingredienser

Ca 60 minuter
4

portioner

6 skivor toastbröd
Röra med lax   
200 g kallrökt lax
1.5 dl majonnäs
1 tsk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
1 förp krasse
0.5 dl gräslök, hackad
Röra med räkor   
2 st ägg, kokta
100 g räkor, skalade och avrunna
1.5 dl majonnäs
1 knippe dill
1 msk citronskal, rivet
Till garnering   
3 msk majonnäs
  Tunt skivad gurka
  Hyvlade rädisor
  Skuren gräslök
  Picklade rödlöksringar

Så här gör du

Rörorna

  1. Hacka laxen och blanda den med majonnäs, grönsaksfond, klippt krasse och gräslök. Blanda till en tjock sallad.
  2. Hacka räkorna och äggen, blanda dem med majonnäsen och rör i hackad dill och citronskal. Smaka av med salt och svartpeppar.

Montering och garnering

  1. Lägg 2 skivor bröd på arbetsbänken, bred på all laxröra. Lägg på bröd och fortsätt med räkröran. Toppa med 2 skivor bröd. Se till så att det blir en hög jämn macka.
  2. Täck med plastfilm och låt det stå några timmar i kylen.
  3. Ta fram mackorna, skär bort kanterna och dela varje fyrkantig ”macka” i fyra bitar.
  4. Bred på majonnäs på toppen och sidorna.
  5. Hyvla gurkan tunt och klä in mackorna.
  6. Toppa med skuren gräslök, picklad lök och rädisor.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (1)
4.0/5
25 minuter varav 5 minuters koktid
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond