Stekt lax med krämig risoni

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Risoni, som började göras som en kompensation till avsaknaden till ris i Italien, är ett riktigt gott alternativ till ris och pasta. Risoni kan du använda i soppor, sallader eller som här som tillbehör till en god saftig stekt lax. Risonin får sällskap av spenat, citron, grädde och Fiskfond. Servera med nystekt lax och toppa med färska örter.

I receptet för Stekt lax med krämig risoni rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond och  för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Ingredienser

4

portioner

4 dl risoni
1 msk olja
1 st lök, liten finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
50 g babyspenat
1 st citron, det finrivna skalet
2 tsk Bong Touch of Taste Fiskfond
1 dl grädde
4 portioner lax
1 msk smör
  Färska örter exv bladpersilja

Så här gör du

  1. Koka risonin enligt instruktionerna på förpackningen och låt den sedan rinna avi en sil.
  2. Fräs lök och vitlök i en rymlig kastrull några minuter.
  3. Rör i spenat och risoni, låt det fräsa ytterligare 1 minut.
  4. Tillsätt citronskal, fond, 1 dl vatten och grädde, låt det koka upp och ställ åt sidan,
  5. Stek laxen i smöret, smaksätt med salt och peppar.
  6. Lägg risonin i botten på tallrikarna och lägg laxen ovan på, dekorera gärna med lite örter och en klyfta citron.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (1)
5.0/5
Under 25 minuter
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
25 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond