Janssons frestelse

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Ingen högtid utan en riktigt krämig Janssons frestelse med ansjovis, potatis, grädde, gul lök, Brynt Schalottenlökfond och en rejäl klick smör. Fantastiskt gott!

I receptet för Janssons frestelse rekommenderar vi Bong Touch of Taste brynt Schalottenlökfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Janssons frestelse

Ingredienser

Ungefär 1 timme 20 minuter
4

portioner

125 g ansjovisfiléer (1 brk)
2 st lök, gul
3 dl vispgrädde
3 msk ströbröd
1 msk smör
1 dl vatten
2 msk Bong Touch of Taste Brynt Schalottenlökfond
8 st potatisar
  

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala löken och skär den i tunna skivor.
  3. Fräs löken i smör tills den får mjuk konsistens. Häll i fond, ansjovisspad och lite vatten.
  4. Skala potatisen och skär den i mindre stavar.
  5. Smörj en ugnssäker form.
  6. Varva potatis, lök, ansjovisfiléer, börja med potatisen.
  7. Toppa med hyvlat smör och ströbröd, grädda i ugn i ca 45 min.
  8. Det går bra att förgrädda Jansson någon dag innan, då blir den godare.

Tips! Vid servering, värm i ugn och slå på lite grädde för saftighetens skull.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond