Sparrispannacotta med räkor

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Festlig Sparrispannacotta med räkor! Pannacottan får smak av vit färsk sparris och Grönsaksfond, serveras kylda och toppade med räkor, citron och gräslök. Perfekt förrätt som går att förbereda i god tid inför festen.

I receptet för Sparrispannacotta med räkor rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Sparrispannacotta med räkor

Ingredienser

Ca 3 timmar 30 minuter
4

portioner

300 g vit sparris, färsk
2.5 dl grädde (40%)
2.5 dl mjölk (3%)
1 msk Ekologisk Grönsaksfond
3 st gelatinblad, blötlagda enligt instruktion
  Salt och svartpeppar
Till servering:   
  Skalade räkor
  Rivet citronskal
  Gräslök
  
  
  

Så här gör du

  1. Skala och dela sparrisen i fina bitar.
  2. Lägg sparrisen i en liten kastrull och slå i grädde, mjölk och fond.
  3. Låt det koka upp och sedan stå och dra i ca 10 minuter (sparrisen skall vara mjuk men inte överkokt).
  4. Koka upp sparrisen igen, tillsätt de blötlagda gelatinbladen och smaka av med salt, peppar och fond.
  5. Skeda upp sparrissmeten i fina glas och kyl.
  6. Toppa den kylda sparrispannacottan med räkor, citron och gräslök.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond