Macarons med chokladfyllning

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Lätta, luftiga macarons med krämig chokladfyllning – en perfekt avslutning på middagen. God ganache med smak av mörk choklad, grädde, smör och socker.

I receptet för Macarons med chokladfyllning behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Macarons med chokladfyllning

Ingredienser

Ca 1 timme
4

portioner

Macaronsmet   
150 g mandelmjöl, siktat
150 g florsocker, siktat
15 g kakao, siktat
110 g äggvita
55 g vatten
165 g strösocker
Chokladganache   
200 g choklad, mörk 70%
240 g vispgrädde, 40%
20 g strösocker
80 g smör, rumsvarmt skuret i kuber
  

Så här gör du

  1. Blanda ihop mandelmjöl, florsocker och kakao med 55 g äggvita.
  2. Rör till en slät smet.
  3. Vispa 55g äggvita på låg hastighet, öka farten successivt.
  4. Koka upp socker och vatten, när det nått 118 grader, häll det i en tunn stråle i marängen. Vispa vidare till fullt utvecklad maräng.
  5. Vänd ned marängen i mandelsmeten i omgångar, försiktigt mot slutet.
  6. Spritsa ut kakor på bakplåtspapper med generösa mellanrum.
  7. Banka plåten mot bänken så att de flyter ut till macaron-form.
  8. Låt kakorna torka i ca 30 minuter tills de inte klibbar på ytan.
  9. Baka i ugn, 155 grader i 8,5 minuter, låt de kallna på pappret utan plåt.

Chokladganache

  1. Finhacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Koka upp grädde och socker, häll den kokande mjölken över chokladen (rör ej!).
  3. Låt mjölk och choklad stå 10 minuter och rör sedan om med gummiskrapa, försiktigt från mitten och succesivt utåt. Rör i smöret när chokladen smält.

Om ganachen blir gryning eller lite ”sprucken” – kör den några sekunder i en mixer så blir den slät och fin.

Montage

  1. Lossa dina bakade macarons försiktigt från pappret när de svalnat.
  2. Para ihop lika stora kakor, spritsa på ganach och lägg ihop.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 3 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond