Marockansk oxgryta med aprikoser

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Orientalisk oxgryta med god smak av kanel, ingefära, tomat, vitlök, spiskummin och Oxfond med rödvin. Aprikos och apelsin bjuder på härlig sötma. Servera med cous cous eller bulgur.

I receptet för Marockansk oxgryta med aprikoser rekommenderar vi Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Marockansk oxgryta med aprikoser

Ingredienser

Ca 2 timmar 30 minuter
4

portioner

1 msk smör
1 msk rapsolja
600 g nötkött i grytbitar
2 st lök, gul finhackad
5 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk ingefära, mald
1 tsk kanel, mald
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin, mald
1 tsk råsocker
4 msk tomatpuré
2 msk Bong Touch of Taste Oxfond med rödvin
3 msk apelsin, saften av
2 dl aprikoser, torkade i strimlor
  salt och svartpeppar
  

Så här gör du

  1. Hetta upp en kastrull med smör och olja, bryn sedan köttet några minuter tillsammans med lök och vitlök.
  2. Tillsätt kryddor och tomatpuré. Stek ytterligare någon minut.
  3. Häll på vatten så att det täcker och tillsätt fonden. Låt det koka sakta 1 timme under lock.
  4. Tillsätt apelsinjuice och aprikoser och låt allt koka ytterligare 1 timme.
  5. Smaka av med salt, peppar, kryddor och fond.

Till servering

  1. Servera tillsammans med cous cous eller bulgur.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (1)
5.0/5
Ca 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 60 min
Betyg (0)
0.0/5
Runt 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond