Halloumi stroganoff med vitlök och paprika

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Har du testat att byta ut falukroven mot halloumi? Då får du en härlig halloumi stroganoff där vi också har adderat till lite extra grönsaker som zucchini och paprika. Rätten är lakto vegetarisk.

I receptet för Halloumi stroganoff med vitlök och paprika rekommenderar vi Bong Touch of Taste EKO Grönsaksfond alt Grönsaksfond för att boosta smaken på dina råvaror.

Halloumi stroganoff med vitlök och paprika

Ingredienser

25 minuter varav 15 minuters koktid
4

portioner

300 g halloumi
2 msk olja
250 g zucchini, strimlad
250 g röd paprika, strimlad
1 st gul lök, strimlad
1 msk vitlök, hackad
2 msk tomatpuré
0.5 tsk paprikapulver
4 dl krossade tomater
2 msk Bong Touch of Taste EKO Grönsaksfond
1 dl grädde (kan bytas ut mot växtbaserad produkt)
30 msk babyspenat

Så här gör du

  1. Hetta upp 1 msk olja i en kastrull och stek grönsakerna i några minuter. Tillsätt tomatpuré och kryddor, stek ytterligare i 1 minut.
  2. Slå i krossade tomater, fond och grädde, låt det koka upp och koka sakta i 10 minuter under lock.
  3. Tärna och stek osten i resterande olja på hög värme tills den fått fin yta, lägg över den i grytan och låt den koka upp. Rör i spenaten och smaka av med salt, peppar och fond.

Servera tillsammans med ris och sallad.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Mindre än 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1,5-2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond