Vintersallad med matvete och apelsin

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klart att sallader också passar på vintern – här gör vi en lite matigare variant med matvete, strimla svartkål, gurka, äpple, apelsin, parmesan och rostade solroskärnor. Passar perfekt med en god, lite syrlig dressing med citron, honung och Grönsaksfond.

I receptet för Vintersallad med matvete och apelsin rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna EKO, för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Vintersallad med matvete och apelsin

Ingredienser

Ca 10 minuter
8

portioner

4 portioner matvete, kokt
200 g svartkål, strimlad
200 g slanggurka
1 st grönt äpple
2 st apelsiner
1 dl granatäpplekärnor
1 dl parmesan, riven
1 dl solroskärnor, rostade
Till Dressing   
4 msk pressad citron
2 msk flytande honung
1.5 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond, gärna Eko
4 msk olja

Så här gör du

  1. Ta bort nerven och strimla svartkålen.
  2. Strimla gurkan, kärna ur och skiva äpplena tunt, skala och skiva apelsinerna och lägg det i en bunke tillsammans med granatäpple, kål och vete.
  3. Vispa samman dressingen och vänd ner den i salladen.
  4. Smaka av med salt och peppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 35 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond