Julig brysselkål

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Naturell brysselkål i all ära, men denna juliga smaksatt med kanel, kardemumma och ingefära är så fantastisk god. Ett måste att testa till julbordet!

I receptet för Julig brysselkål rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond och/eller Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Julig brysselkål

Ingredienser

Under 20 minuter
4

portioner

1 kg brysselkål, färsk, hel, ansad
2 msk Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond och/eller Brynt Schalottenlökfond
2 msk smör
2 msk rapsolja
3 st kanel, bitar
3 st lagerblad
1 tsk kardemumma, mald
1 msk farin
1 msk vinäger, vit, god
1 tsk ingefära, torkad, mald
  salt och svartpeppar
  
  

Så här gör du

  1. Lägg brysselkålen i en kastrull, slå på kallt vatten tills det täcker.
  2. Slå i fonden och låt det koka upp och sjuda i fem minuter.
  3. Slå av kålen i ett durkslag och låt den kallna.
  4. Hetta upp smör och olja i en stor stekpanna.
  5. Stek kålen på medelhög värme tillsammans med kanel och lagerblad.
  6. När den fått fin färg och är genomvarm strö över farin, vinäger och de övriga kryddorna.
  7. Låt det steka ytterligare en minut och servera sedan direkt!

OBS! Receptet är tänkt som en del av en buffé (4-8 personer)

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 25 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond