Skaldjursskolan

Dela en krabba

Lär dig hur man delar en krabba på bästa sätt - allt för att inte några ljuvligheter ska förgås. 
Dela en krabba - steg 1

Steg 1

Krabbor går att få tag i hela året om och smakar som allra bäst färska under september – december. Det är då den är som mest välmatad. Använd en stor och rejäl kniv, men kanske inte den allra bästa eller dyraste, eftersom den får jobba ganska hårt för att ta sig igenom skal och klor. Att krabban är välmatad ser man på att skölden har börjat lyfta där bak.

Dela en krabba - steg 1

Steg 2

Börja med att ta bort stjärten.

 

Steg 3

Lägg krabban på rygg och sätt knivspetsen i det ”lilla hålet” på magen. Tryck bestämt ner kniven och dela krabban.

 

Steg 4

Vänd på krabban och gör samma sak åt andra hållet.

 

Steg 5

Ta bort magsäcken ur båda halvorna.

 

Steg 6

Bryt loss klor och ben.

 

Steg 7

Lyft ur innanmätet ur skölden.

 

Steg 8

När du tagit bort magsäcken går allt att äta i krabban, förutom de grå gälarna.

 

Steg 9

Öppna krabbklorna med kniven, en nötknäppare eller hammare. Bryt benen i lederna och pilla ut köttet. gärna med en skaldjursgaffel. Njut!

Relaterade recept

Tyvärr finns det inga relaterade recept till denna produkten.
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond