Fisk- och Skaldjursskolan

Filea plattfisk – Spätta, flundra, tunga

Att tillaga färsk fisk, som man rensat själv, är inte bara fantastiskt för smaklökarna utan man får också en fastare konsistens på filéerna och det är också mer hållbart då du kan ta tillvara på allt. Du kan koka en buljong av skrovet och använda småbitar till att göra en fiskfärs. Till släktet plattfiskar räknas bl a hälleflundra, sandskädda, skrubbskädda, rödspätta, rödtunga och bergtunga.
Filea plattfisk steg 3

Så här filear du plattfisk:

Steg 1

Skär ett snitt längst ryggbenet.
Filea plattfisk steg 1

Steg 2

Vinkla kniven och låt den följa benen och skär loss filén.
Filea plattfisk steg 3

Steg 3

Skär bort benraden.
Filea plattfisk steg 2

Steg 4

Följ skinnet med kniven för att få en skinnfri filé.
Filea plattfisk steg 4

Steg 5

Putsa filéerna.
Filea plattfisk steg 5

Tänk hållbart – ta tillvara på allt! Vill du koka din egen fiskfond – vi visar dig hur du skall göra här!

Titta på vår instruktionsfilm!

 

 

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond