Fisk- och Skaldjursskolan

Öppna ostron

Ostron är en underbar delikatess, men som man kan behöva lära sig att uppskatta. Kring nyåret är ostronet i synnerhet populärt serverat med ett glas bubbel. Ostron avnjuts oftast råa men kan också tillagas - exv ugnsgratineras. Bäst är de med en god vinägrett, några droppar citron eller tabasco.
Öppna ett ostron Skaldjursskolan

Så här öppnar du ostron

Steg 1

Ta ostronet och lägg med den platta sidan uppåt på en handduk.
Öppna ett ostron steg 1

Steg 2

Stick in ostronkniven i låset, vicka försiktigt tills ostronet öppnar sig.
Öppna ett ostron steg 2

Steg 3

Skär loss ostronet från locket och lossa det försiktigt från fästet i botten.
Öppna ett ostron steg 3

Ostronet ska ha en frisk havsdoft.

Titta på vår instruktionsfilm!

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 10 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 min
Betyg (0)
0.0/5
Ca 20 min
Betyg (0)
0.0/5
ca 10 min + 3 timmar i frys
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond