Äppelmos med pepparrot

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Hemkokt äppelmos smakar alltid bäst. Moset har vi smaksatt med lite riven pepparrot. Passar perfekt till helgens stek eller en härlig fläskkotlett!

I receptet för Äppelmos med pepparrot behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Äppelmos med pepparrot

Ingredienser

Under 30 minuter
10

portioner

 äpplen (skalade, urkärnade och klyftade)
3 dl strösocker
2 msk citron, saften av
1 tsk citronsyra
 pepparrot, färsk
  

Så här gör du

  1. Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över 1 dl vatten samt citronsaft.
  2. Koka upp på svag värme, skumma av och låt äpplena sjuda i 15 minuter. Rör om ett par gånger.
  3. När äpplena är mosiga, strö över citronsyran och vispa kraftigt. Slå upp i rena burkar och förvara i kylen.

Tips – Om moset skall serveras till fläsk så passar lite nyriven pepparrot perfekt till dessa rätter.

Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Runt 45 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 3 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond