Baba Ganoush – Orientalisk aubergineröra

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Orientalisk aubergineröra, perfekt på buffébordet. Den goda smaken kommer av vitlök, citron, tahini, kummin, citron, persilja och grönsaksfond.

I receptet för Baba Ganoush – Orientalisk aubergineröra rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter.

Baba Ganoush - Orientalisk aubergineröra

Ingredienser

Runt 40 minuter
4

portioner

 aubergine, stor
1 msk BBQ-sås, rökig
1 msk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond
2 msk tahini
 msk vitlök, hackad
3 msk citron, saften av
  kummin, malen
1 msk olivolja
1 msk persilja, färsk hackad
  salt och svartpeppar
  
  
  

Så här gör du

  1. Picka hål i skalet på auberginen med en gaffel.
  2. Baka den i het ugn, 250 grader i ca 20 minuter tills skalet svartnat och blivit bubbligt och fruktköttet är mjukt.
  3. Ta ut auberginen ur ugnen och låt den svalna några minuter och drag sedan av skalet.
  4. Lägg fruktköttet i en bunke, tillsätt de övriga ingredienserna och mosa ihop allt med en gaffel till en slät creme. Smaka av med salt, svartpeppar, citron och ev mer fond.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Ca 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 3 timmar
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond