Beurre blanc – klassisk smörsås

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Klassisk smörsås, perfekt till både fisk, skaldjur och grönt. Den goda smaken kommer av grädde, smör, schalottenlök, vinäger, fiskfond och vitt vin.

I receptet för Beurre blanc – klassisk smörsås rekommenderar vi Bong Touch of Taste Fiskfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Beurre blanc - klassisk smörsås

Ingredienser

Under 30 minuter
4

portioner

  schalottenlök, finhackad
0.5 msk Bong Touch of Taste Fiskfond
3 dl vitt vin, torrt
1 tsk balsamvinäger, vit
1 dl vatten
2 msk grädde, 40%
200 g smör, osaltat rumsvarmt
  salt och peppar
  

Så här gör du

  1. Lägg lök, fond, vin, vinäger och vatten i en kastrull.
  2. Koka ihop till det återstår ca 0,5 dl väska.
  3. Häll i grädden, låt det koka upp och klicka i smör, lite i taget, under kraftig vispning.
  4. Sila såsen och mixa den hastigt i kanna eller med stavmixer.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 20 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 50 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Under 15 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 1 timme 25 minuter
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond