Choucroute

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Härligt långkok med mustiga smaker och anor från Alsace, Frankrike! Grytan har god smak av korv, sidfläsk, vitlök, kummin, enbär och grönsaksfond.

I receptet för Choucroute rekommenderar vi Bong Touch of Taste Grönsaksfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror. Receptet är inskickat av Jessica Sundberg.

Choucroute

Ingredienser

Runt 2 timmar
4

portioner

1 st fläsklägg, rimmat
4 st kryddiga korvar, små
1 st lök, gul
1 st morot
3 st lagerblad
3 st kryddpepparkorn
5 st vitpepparkorn
2 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond
400 g surkål (1 burk)
200 g sidfläsk, varmrökt
2 dl vitt vin
3 msk Bong Touch of Taste Grönsaksfond (till surkålen)
4 dl buljong från läggkoket
1 st morot, stor
1 st persiljerot, stor
200 g potatis, skalad
6 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor, skivade
1 tsk kummin, hel
2 st lagerblad
5 st kryddpepparkorn
2 st enbär, krossade
1 knippe persilja, till garnering
  
  
  

Så här gör du

  1. Lägg fläsklägg i en kastrull och häll i vatten så att det täcker.Koka upp och skumma av.
  2. Tillsätt lök, morot, kryddor och sjud under lock i ca 2 timmar tills köttet lossnar och är mört.

Under tiden

  1. Lägg surkål i en kastrull, skär sidfläsk i fyra skivor och tillsätt det tillsammans med kryddor, fond, det vita vinet och kokspad från läggen.
  2. Sjud under lock ca 30 minuter.
  3. Tillsätt morot, persiljerot, potatis, hel lök och vitlök. Späd med mer kokspad och sjud ytterligare 30 minuter tills allt känns kokt.
  4. Lägg ner korv och grovt skuret fläsklägg, strö över persiljan och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med senap, cornichons och nymald svartpeppar.
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Under 30 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 2 timmar
Betyg (0)
0.0/5
Ca 2 timmar
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 50 minuter
Betyg (1)
4.0/5
25 minuter varav 5 minuters koktid
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond