G-2LEX1KH7HC

Dessert, Nyår

Hallon-semifreddo

I receptet för Hallon-semifreddo behövde vi inte tillsätta Bong Touch of Taste fond för att boosta smaken. Ibland blir det helt enkelt bättre utan.

Bong Touch of Taste fond förstärker smakupplevelsen och ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten! Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av – men inte i den här rätten!

Betyg:
  • Personer: 4

    30 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 150 g frysta hallon
    • 2 msk socker
    • 2 msk flytande Acasiahonung
    • 2 msk pressad citron
    • 2 st ägg
    • 0,75 dl socker
    • 125 g färskost
    • 1 dl vispgrädde

    Så här gör du

  • Lägg hallon, socker och citron i en kastrull, låt det koka upp under omrörning.
  • Vispa sönder hallonen. Ställ åt sidan och låt det svalna.
  • Dela äggen så att gulor och vitor ligger i varsin skål. Vispa gulorna tillsammans med sockret pösigt. Vispa i färskosten till en slät smet.
  • Vispa grädden.
  • Vispa vitorna till en fluffig maräng. Rör ihop smeten med äggulorna med hallonkompotten. Rör i den vispade grädden och avsluta med att vända i äggvitorna.
  • Skeda upp smeten i formar och ställ formen i frysen minst 6 timmar.
  • Tips
    Toppa desserten med rostad vit choklad. Rosta vit choklad i ugnen, 150° i ca 10 minuter, tills den är gyllenbrun. Låt den kallna och hacka den grovt.

    För att göra rätten vegansk – koka hallonkompotten och kyl den. Blanda den med vegansk crème fraiche. Lägg crèmen i serveringsskålar och toppa med hackad vegansk vit choklad.

    Produkter