En grönare jul

Kryddrostad pumpa ”Pumpaskinka”

I receptet för Kryddrostad pumpa ”Pumpaskinka” rekommenderar vi Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond alt. Brynt Schalottenlökfond då denna ger en djup och mustig smak av rostade rotfrukter. Bong Touch of Taste ekologiska fonder är ett perfekt val för dig som föredrar rena smaker och ställer lite extra krav. Våra ekologiska fonder har en ny smakprofil med rostade undertoner som ger en bra mustighet i dina såser, soppor, grytor, marinader eller annat gott du bestämt dig för att laga. Vi har recepten!

Alla våra fonder har en hög andel huvudråvara och är fria från tillsatta smakförstärkare. Med fonder från Bong Touch of Taste lyfter du smaken på maten och du kan känna dig säker på att måltiden blir en ren njutning.

Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken. Det är bara att droppa i och smaka av!

Betyg:
  • Personer: 8

    40 min

    Skicka inköpslista

    Skickat!

    Ingredienser

    • 1 st pumpa, t ex butternut
    • 4 msk rapsolja eller smält smör
    • 2 tsk Bong Touch of Taste Ekologisk Grönsaksfond, Grönsaksfond eller Brynt Schalottenlökfond
    • 2 st kanel, hela
    • 3 bitar stjärnanis
    • 2 st lagerblad
    • 10 st nejlika, hela
    • ingefära, några centimeter

    Så här gör du

    1. Dela pumpan på mitten och kärna ur den.
    2. Skiva pumpan i 3 mm tjocka skivor.
    3. Lägg dem sedan i en ugnsfast form.
    4. Blanda smör/rapsolja med kryddorna och fonden, skeda den över pumpan.
    5. Stek i ugn, ca 30-35 minuter i 175 grader.
    6. Ös pumpan med stekskyn under stekningen.
    7. Skalet skall inte ätas men ser fint ut och håller ihop pumpan.

    Produkter