Entrecôte på spett med chiliteriyaki

0.0/5
Betyg: 0.0 av 5
(0 röster)
Underbara möra spett med tunt skivad entrecôte. Serveras tillsammans med en het chiliteriyaki med smak av jalapeño, vitt vin, soja och Kycklingfond.

I receptet för Entrecôte på spett med chiliteriyaki rekommenderar vi Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond för att boosta smaken på dina utvalda råvaror.

Entrecôte på spett med chiliteriyaki

Ingredienser

Runt 45 minuter
4

portioner

600 g entrecôte, tunt skivad
12 st grillspett i trä
Chiliteryiaki   
0.5 st morot
0.5 st paprika, grön
0.5 st jalapeño,urkärnad inlagd
1 dl soja, Mrs Cheng´s Japanese Soy
1 dl vitt vin
1 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl mirin
2 msk Bong Touch of Taste Kycklingfond eller Ekologisk Kycklingfond
  salt och peppar
Redning   
1 tsk maizena
1 tsk vatten

Så här gör du

  1. Skär jalapeño och grönsaker till chiliteriyaki i små centimeterstora tärningar.
  2. Blanda tillsammans med resterande ingredienser i en tjockbottnad kastrull.
  3. Koka upp och låt det sjuda i 15 minuter, sila bort grönsakerna och red såsen med maizena.
  4. Ta entrecôte skivorna och ”virka” på köttet på spetten så jämnt som möjligt.
  5. Beräkna ca tre spett per person.
  6. Stek spetten på medelhög värme runt om i ca 6-7 minuter.
  7. Serveras tillsammans med chiliteriyakisåsen
Print
Email
Vad tycker du om receptet?
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

Relaterade recept

Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Ca 1 timme
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme 10 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Runt 5 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ca 40 minuter
Betyg (0)
0.0/5
Ungefär 1 timme
Våra fonder

Bong Touch of Taste

Vi på Bong Touch of Taste tycker att goda och naturliga råvaror är den absolut bästa kryddan. Våra klassiska flytande fonder är mångsidiga med en välbalanserad receptsammansättning som hjälper dig att lyfta smaken.

Bong touch of taste - Ekologisk kycklingfond
Kalvfond